Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș, acuzată de corupție: DNA impune control judiciar

Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș, acuzată de corupție: DNA impune control judiciar

Autoritățile anticorupție din România au pus sub acuzare oficialii de top ai Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș, într-un caz care subliniază eforturile continue de combatere a corupției în sectorul public. Directorul general al instituției, Carmen Prodan, și directorul executiv, Camelia Stretea, sunt acuzați de multiple infracțiuni de luare de mită, conform declarațiilor făcute de Direcția Națională Anticorupție (DNA).

În urma investigațiilor, procurorii DNA au decis plasarea celor două sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 11 ianuarie 2024. Acuzațiile aduse sunt grave și reflectă un model de comportament corupt care a afectat integritatea procesului contractual între instituția de sănătate și diferite entități comerciale și unități sanitare.

Conform DNA, în intervalul septembrie - decembrie 2023, Prodan și Stretea ar fi acceptat beneficii nejustificate și sume de bani de la oameni de afaceri și manageri de spitale, pentru a facilita încheierea și desfășurarea contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate Maramureș. Detaliile cazului sunt în curs de clarificare, iar ancheta este extinsă și la alte persoane implicate.

Pe parcursul controlului judiciar, inculpatele sunt obligate să respecte mai multe condiții, inclusiv restricția de a nu părăsi județul Maramureș fără permisiunea autorităților judiciare și interdicția de a exercita orice profesie sau activitate în cadrul căreia au comis infracțiunile.

Acest caz se alătură unei serii de investigații anticorupție derulate de DNA, care vizează eradicarea corupției și promovarea transparenței în instituțiile publice din România. Măsurile luate reflectă angajamentul autorităților de a aplica legea și de a asigura un mediu de afaceri corect și echitabil.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;