Conducerea PSD și PNL discută despre data alegerilor prezidențiale și impactul asupra anului școlar

Conducerea PSD și PNL discută despre data alegerilor prezidențiale și impactul asupra anului școlar

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că alegerile prezidențiale din 2024 nu vor fi mutate de la datele stabilite, în ciuda speculațiilor privind o posibilă schimbare. Într-o declarație după ședința conducerii PSD de la Brașov, Ciolacu a respins ideea de a modifica data alegerilor în funcție de interesele partidului sau ale altor partide, subliniind că respectul față de români presupune a fi corect și a exclude "șmecheriile".

Pe de altă parte, liderul PNL, Nicolae Ciucă, prezent la o reuniune a partidului la Poiana Brașov, a menționat că nu este vorba despre "șmecherii", ci despre analiza impactului alegerilor asupra procesului de învățământ, alegerile suprapunându-se cu începerea anului școlar. Ciucă a subliniat necesitatea unei analize atente a acestui aspect, având în vedere preocupările exprimate de părinți și efectele observate în trecut asupra educației.

Alegerile prezidențiale din România sunt programate pentru 15 septembrie, primul tur, și 29 septembrie pentru turul al doilea, dacă va fi necesar. Președintele României este ales pentru un mandat de 5 ani, iar actualul președinte Klaus Iohannis se află la finalul mandatului său.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;