Schimbări în cursa pentru Primăria Capitalei: Robert Negoiță ar putea candida în locul lui Cătălin Cîrstoiu

Schimbări în cursa pentru Primăria Capitalei: Robert Negoiță ar putea candida în locul lui Cătălin Cîrstoiu

Într-o mutare neașteptată pe scena politică a Capitalei, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, și-a exprimat disponibilitatea de a intra în cursa pentru Primăria Capitalei, în locul actualului candidat susținut de PSD și PNL, Cătălin Cîrstoiu. Această schimbare vine în contextul în care Cîrstoiu se confruntă cu acuzații de incompatibilitate legate de activitatea sa într-o clinică privată.

Negoiță a declarat pentru Realitatea Plus că este pregătit să accepte provocarea, în cazul în care partidul și alianța îi vor cere să candideze. „Nu pot să vă confirm acum. Cert este că e un moment important, Bucureștiul a suferit de subdezvoltare în ultimii 4 ani și noi trebuie să ne luptăm cu toate forțele pentru București", a spus Negoiță.

Președinta PSD București, Gabriela Firea, a anunțat că situația va fi discutată în cadrul unei întâlniri a coaliției în acest sfârșit de săptămână sau luni dimineața. O posibilă retragere a candidaturii lui Cîrstoiu și înlocuirea cu Negoiță ar putea reprezenta o mișcare strategică pentru coaliție, în încercarea de a consolida șansele de câștig în fața opoziției.

Cătălin Cîrstoiu a fost acuzat că a oferit consultații la clinica privată a familiei sale în timp ce ocupa funcția de manager al Spitalului Universitar, ceea ce ar fi un conflict de interese. În urma acestor acuzații, Cîrstoiu și-a anulat evenimentele de campanie și a declarat că nu se pune problema retragerii sale din cursă.

Cu toate acestea, tensiunile în cadrul alianței și presiunea publică ar putea determina o schimbare a candidatului pentru Primăria Capitalei, cu Robert Negoiță pregătit să preia ștafeta. Acesta a menționat că au fost prezentate niște analize care nu arătau favorabil pentru Cîrstoiu, motiv pentru care s-au purtat discuții pentru găsirea unei soluții.

Rămâne de văzut dacă Negoiță va fi oficializat ca nou candidat și cum va influența această schimbare dinamicile politice în lupta pentru conducerea Capitalei.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;