Incendii în Rusia și amenințări nucleare: Putin avertizează Occidentul în contextul războiului din Ucraina

Incendii în Rusia și amenințări nucleare: Putin avertizează Occidentul în contextul războiului din Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat că Rusia ar putea desfășura rachete capabile să atingă țările occidentale dacă Ucraina va folosi arme occidentale pentru a ataca adânc în teritoriul rus. Într-o întâlnire cu editorii seniori ai agențiilor internaționale de știri, Putin a menționat că Occidentul a greșit presupunând că Rusia nu va folosi arme nucleare și a subliniat că doctrina nucleară a Kremlinului nu trebuie ignorată.

În același timp, un incendiu masiv a izbucnit la rafinăria Novoshakhtinsk din regiunea Rostov, ca urmare a unui atac cu o dronă ucraineană. Incendiul a fost localizat și stins, conform declarațiilor guvernatorului regional Vasili Golubev. Într-un alt incident, un rezervor de petrol din depozitul din Stary Oskol, regiunea Belgorod, a fost distrus de un atac cu dronă, dar incendiul a fost rapid controlat și nu s-au raportat victime.

Aceste incidente survin în contextul în care Germania își propune să-și consolideze capacitățile de apărare până în 2029, iar Ucraina a luat măsuri de restricție pentru cetățenii săi bărbați, capabili de luptă, care trăiesc în străinătate. Tensiunile cresc pe măsură ce Putin amenință că va livra arme unor țări terțe pentru a lovi interesele occidentale, iar în Polonia a început o anchetă asupra influențelor ruse și belaruse.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;