Studiu arată impactul masiv al războiului din Ucraina asupra emisiilor de CO2

Studiu arată impactul masiv al războiului din Ucraina asupra emisiilor de CO2

Un studiu recent finanțat de guvernele Germaniei și Suediei a calculat că războiul din Ucraina a generat emisii de dioxid de carbon (CO2) echivalente cu cele produse de 90 de milioane de mașini pe benzină într-un an. Inițiativa privind Contabilitatea Gazelor cu Efect de Seră în Război (IGGAW) și Fundația Europeană pentru Climă (European Climate Foundation) au estimat că emisiile totale după doi ani de conflict se ridică la aproximativ 175 de milioane de tone de CO2.

Aceste emisii au fost cauzate de utilizarea intensivă a combustibililor de către vehiculele militare, incendierea a aproape un milion de hectare de terenuri agricole și păduri, distrugerea infrastructurii civile și energetice, precum și de utilizarea oțelului și cimentului pentru fortificarea liniei frontului. Studiul sugerează că Rusia ar trebui să plătească despăgubiri climatice în valoare de 32 de miliarde de dolari pentru impactul asupra mediului.

Autorii studiului subliniază că distrugerile pe scară largă ale infrastructurii civile au condus la majoritatea emisiilor în primele luni ale conflictului, iar reconstrucția va necesita un efort considerabil post-război. În prezent, emisiile provin dintr-o combinație de activități militare, incendii și daune aduse infrastructurii energetice.

Lennard de Klerk, autorul principal al studiului, a declarat: „Rusia nu face rău doar Ucrainei, ci și climei noastre. Acest 'carbon de conflict' este considerabil și va fi resimțit la nivel global.”

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;