Reducerea timpului pe ecran îmbunătățește sănătatea mintală a copiilor, arată un studiu

Reducerea timpului pe ecran îmbunătățește sănătatea mintală a copiilor, arată un studiu

Un studiu recent realizat de Universitatea din Danemarca de Sud și condus de Dr. Jesper Schmidt-Persson sugerează că limitarea timpului petrecut de copii în fața ecranelor la doar trei ore pe săptămână poate avea efecte pozitive asupra comportamentului și sănătății mintale a acestora. Cercetarea a implicat 89 de familii cu 181 de copii și adolescenți cu vârste între patru și 17 ani. Jumătate dintre aceste familii au fost rugate să reducă timpul petrecut pe ecran în timpul liber la maximum trei ore pe săptămână.

După două săptămâni de la implementarea acestei reduceri, copiii din grupul de intervenție au arătat îmbunătățiri semnificative în comportamentul lor general și în bunăstarea lor emoțională. Folosind Chestionarul privind punctele forte și dificultățile (SDQ), s-a constatat o scădere a dificultăților comportamentale echivalentă cu trecerea de la categoria "limită" la categoria "normală".

Îmbunătățirile au fost remarcate în special în simptomele de internalizare, problemele emoționale și dificultățile cu colegii, precum și în comportamentul prosocial. Studiul subliniază importanța distincției între timpul petrecut pe ecran în timpul liber și utilizarea necesară a ecranului pentru școală sau teme, concentrându-se pe moderarea utilizării ecranului în timpul liber.

Aceste descoperiri sunt relevante în contextul actual, unde timpul petrecut de copii pe ecran pentru divertisment a crescut semnificativ, ajungând la medii de șapte până la opt ore pe zi.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;