Putin Respinge Acuzațiile de "Ambiții Imperiale" și Intenția de a Ataca NATO

Putin Respinge Acuzațiile de "Ambiții Imperiale" și Intenția de a Ataca NATO

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a negat ferm că țara sa posedă "ambiții imperiale" sau că are planuri de a ataca Alianța Nord-Atlantică (NATO). În cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii, Putin a răspuns unei întrebări adresate de AFP despre semnificația prezenței drapelului Rusiei contemporane, al Rusiei Imperiale și URSS în fața sediului Gazprom, locul întâlnirii cu presa. "Nu căutați ceea ce nu există (...) nu căutați ambițiile noastre imperiale. Ele nu există", a afirmat Putin.

Liderul rus a criticat Occidentul pentru acuzațiile aduse, susținând că ideea că Rusia intenționează să atace NATO este o "absurditate". "Se spune că Rusia vrea să atace NATO (...) Cine a inventat această absurditate? Prostii", a spus Putin. Acesta a subliniat că afirmațiile privind o posibilă ofensivă militară a Rusiei împotriva Ucrainei au fost inițial negate de Moscova, înainte de declanșarea atacului din 24 februarie 2022. Putin a acuzat Occidentul că ar intenționa să folosească Ucraina ca aliat pentru a slăbi sau chiar a distruge Rusia.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;