Coliziune fatală între un tren de pasageri și un marfar în Cehia

Coliziune fatală între un tren de pasageri și un marfar în Cehia

Un tragic accident feroviar a avut loc în seara zilei de miercuri, 5 iunie, în apropiere de gara Pardubice din Cehia, soldat cu moartea a patru persoane și rănirea altor zeci. Două trenuri, unul de pasageri și unul de marfă, s-au ciocnit frontal în jurul orei 21:00 GMT, la aproximativ 100 km est de Praga.

Cel puțin patru pasageri au decedat ca urmare a rănilor suferite, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al serviciilor locale de salvare, Alena Kisiala. La bordul trenului de călători, care aparține companiei private RegioJet și se îndrepta spre orașul Chop din Ucraina, se aflau aproximativ 300 de pasageri, inclusiv cetățeni străini.

Premierul ceh Petr Fiala și-a exprimat condoleanțele și a menționat că accidentul reprezintă "un mare dezastru", transmițând gândurile tuturor către victime și răniți.

Operațiunile de salvare au fost dificile, primul vagon fiind deformat, ceea ce a îngreunat accesul la răniți, a declarat Pavel Ber, unul dintre pompierii prezenți la fața locului. Ministerul Transporturilor, reprezentat la locul accidentului de Martin Kupka, a anunțat că va iniția o investigație pentru a determina cauzele coliziunii.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;