Tragedie Aeriană în Malaysia: Două Elicoptere Militare Se Ciocnesc în Aer, Lăsând în Urma 10 Victime

Tragedie Aeriană în Malaysia: Două Elicoptere Militare Se Ciocnesc în Aer, Lăsând în Urma 10 Victime

Tragedia a lovit Marina Regală Malaeziană când două dintre elicopterele sale s-au ciocnit în aer în timpul unui exercițiu de rutină, provocând moartea tuturor celor zece militari aflați la bord. Incidentul grav a avut loc la baza navală Lumut din Perak, în dimineața zilei de marți, la ora 9:32.

Un videoclip șocant, care a fost distribuit pe rețelele de socializare și preluat de presa locală, surprinde momentul coliziunii fatale. În imagini se poate observa cum unul dintre elicoptere, un HOM M503-3 cu șapte persoane la bord, taie rotorul celuilalt elicopter, un Fennec M502-6 cu trei membri ai echipajului, înainte ca ambele să se prăbușească.

Impactul a fost devastator, unul dintre elicoptere s-a prăbușit pe o pistă de alergare, iar celălalt într-o piscină din apropiere. Toate victimele, care aveau vârste sub 40 de ani, au fost declarate decedate la fața locului. Eforturile de identificare a victimelor au fost inițiate imediat, iar corpurile neînsuflețite au fost transportate la spitalul militar al bazei navale pentru procedurile necesare.

Ministrul Apărării, Mohamed Khaled Nordin, a confirmat că elicopterele efectuau repetiții pentru o paradă care urma să marcheze cea de-a 90-a aniversare a Marinei Regale Malaeziene. Tragedia vine la doar o lună după ce un alt elicopter de pază de coastă s-a prăbușit în mare în timpul unui zbor de antrenament, cu toți cei patru membri ai echipajului salvându-se.

Marina Regală Malaeziană a anunțat că se va efectua o anchetă amănunțită pentru a determina cauza exactă a accidentului. Între timp, comunitatea locală și națională este în doliu, iar simpatiile se îndreaptă către familiile și prietenii celor care și-au pierdut viața în acest tragic eveniment.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;