Destinul Tragic al unui Indian Recrutat de Armata Rusă: Confirmarea Morții după Două Luni de Incertitudine

Destinul Tragic al unui Indian Recrutat de Armata Rusă: Confirmarea Morții după Două Luni de Incertitudine

Într-o dezvăluire tulburătoare, autoritățile indiene au confirmat moartea lui Mohammed Asfan, un cetățean indian recrutat de armata rusă și trimis pe frontul din Ucraina, după ce fusese dat dispărut de familie timp de două luni. Ambasada Indiei la Moscova a anunțat că se află în legătură cu familia îndoliată și că se vor face demersuri pentru repatrierea rămășițelor pământești ale lui Mohammed Asfan în India.

Fratele defunctului, Mohammed Imran, a împărtășit cu AFP că ultima conversație cu Mohammed Asfan a avut loc în timp ce acesta se afla la Rostov-pe-Don, sudul Rusiei, și i-a mărturisit că a fost trimis pe linia frontului. Un alt militar indian, care a reușit să scape, a informat familia că Asfan, în vârstă de 30 de ani, a fost rănit prin împușcare.

Această tragedie scoate în evidență situația periculoasă în care se află unii cetățeni străini recrutați de armata rusă. Conform declarațiilor unor militari indieni, ei au fost atrași de promisiunea unor salarii generoase și a obținerii cetățeniei rusești. Deși li s-a asigurat că nu vor participa la lupte, aceștia au fost instruiți în utilizarea armamentului, inclusiv a puștii de asalt Kalașnikov, și ulterior trimiși pe front în Ucraina.

Un caz similar a fost raportat în februarie, când un tânăr de 23 de ani din statul Gujarat a fost ucis într-un atac aerian ucrainean în timp ce servea ca „agent de securitate”.

O investigație realizată de The Guardian a relevat că numeroși indieni și nepalezi au fost înșelați de Rusia pentru a lupta și chiar a-și pierde viața în conflictul ucrainean.

Această situație a generat îngrijorări internaționale cu privire la practicile Rusiei de recrutare a străinilor pentru războiul său în Ucraina și despre riscurile pe care aceștia le înfruntă, adesea fără să fie pe deplin conștienți de pericolele implicate.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;