Tragedie la show-ul aviatic din Portugalia: Două avioane s-au ciocnit în aer, un pilot a decedat

Tragedie la show-ul aviatic din Portugalia: Două avioane s-au ciocnit în aer, un pilot a decedat

Un incident grav a avut loc în timpul Beja AirShow din Portugalia, unul dintre cele mai mari spectacole aeriene din țară, când două avioane Yakovlev Yak-52 s-au ciocnit în aer. Accidentul a avut loc la o bază aeriană din Beja, situată la 180 km sud de Lisabona. În urma coliziunii, un pilot de naționalitate spaniolă și-a pierdut viața, iar un alt pilot, portughez, a fost rănit.

Forțele aeriene portugheze au confirmat tragicul eveniment printr-un comunicat, precizând că accidentul a avut loc în jurul orei 16:05, în timpul unei demonstrații aeriene. Avioanele făceau parte din patrula de acrobație aeriană "Yak Stars", considerată cea mai mare echipă civilă de acrobație aeriană din sudul Europei, alcătuită din piloți spanioli și portughezi.

Un videoclip postat pe rețelele de socializare a arătat momentul în care unul dintre avioane a urcat și a atins un alt avion, acesta din urmă prăbușindu-se. Avionul afectat a căzut în afara perimetrului bazei aeriene, în timp ce celălalt a reușit să aterizeze pe pista aeroportului. Incidentul nu a provocat victime în rândul spectatorilor prezenți la eveniment.

În urma accidentului, organizatorii Beja AirShow au decis să anuleze restul spectacolului aviatic. Pilotul rănit a primit îngrijiri medicale la fața locului și ulterior a fost transportat la spitalul din Beja. Autoritățile au demarat o anchetă pentru a determina cauzele exacte ale coliziunii.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;