Tragedie la Metroul din București: Sinucidere în stația Piața Unirii perturbă circulația

Tragedie la Metroul din București: Sinucidere în stația Piața Unirii perturbă circulația

O zi obișnuită s-a transformat într-o tragedie în stația de metrou Piața Unirii din București, unde un bărbat în vârstă de 60 de ani și-a pierdut viața după ce s-a aruncat în fața trenului. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 11:39, când victima a decis să-și pună capăt zilelor într-un mod dramatic, prin aruncarea pe șinele trenului ce circula pe Magistrala 2, direcția Pipera.

Operațiunile de salvare au fost rapid demarate, cu întreruperea alimentării cu energie electrică și intervenția echipelor de salvatori de la ISU București-Ilfov și SMURD, sprijinite de echipa de salvatori Metrorex. Cu toate aceste eforturi, viața bărbatului nu a putut fi salvată.

În urma acestui incident tragic, circulația trenurilor de metrou a fost grav afectată, fiind blocată pentru a permite intervenția autorităților și extragerea victimei. Traficul a fost adaptat, funcționând în sistem pendulă pe rute alternative pentru a minimiza disconfortul călătorilor.

Metrorex, împreună cu organele abilitate, au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului. În astfel de momente, este important să subliniem existența serviciilor de asistență pentru persoanele care se confruntă cu gânduri suicidare. Linia Telverde Antisuicid (0800 801 200) și Helpline DepreHUB (037 445 6420) sunt disponibile pentru sprijin și consiliere.

Este o amintire dureroasă că sănătatea mintală este o problemă serioasă în societatea noastră și că trebuie să fim atenți la semnele de avertizare pe care le pot arăta cei din jurul nostru. În cazul în care sinuciderea este iminentă, este crucial să apelăm de urgență la numărul de urgență 112.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;