Violentă în metroul din New York: O dispută escaladează în împușcături

Violentă în metroul din New York: O dispută escaladează în împușcături

Incident șocant în metroul din New York, unde o altercație între doi bărbați a dus la un schimb de focuri de armă, lăsând unul dintre ei grav rănit. Evenimentul a avut loc în cartierul Brooklyn, pe linia de metrou, și a fost capturat de camerele de supraveghere și smartphone-urile călătorilor panicați.

Totul a început în stația Nostrand Avenue, unde un bărbat de 32 de ani a fost abordat de un altul, în vârstă de 36 de ani, care a manifestat un comportament agresiv și provocator. Conform declarațiilor lui Michael M. Kemper, șeful de tranzit al poliției din New York, cearta a degenerat rapid într-o luptă corp la corp, în care bărbatul mai în vârstă a scos inițial un obiect ascuțit, pe care l-a abandonat ulterior.

Situația a escaladat când agresorul a scos o armă de foc. În încăierarea care a urmat, victima a reușit să preia controlul asupra armei și a împușcat atacatorul în cap. Tragedia s-a petrecut chiar în timp ce trenul se apropia de stația Hoyt-Schermerhorn, unde se află și un birou de tranzit al poliției din New York.

Bărbatul rănit a fost transportat de urgență la spital, dar, din păcate, a decedat din cauza rănilor grave. Poliția a demarat o anchetă pentru a clarifica circumstanțele incidentului, iar atacatorul a fost reținut de autorități.

Acest incident vine după o serie de acte de violență înregistrate la metroul din New York, care au determinat desfășurarea a 750 de membri ai Gărzii Naționale și o prezență sporită a poliției pentru a asigura siguranța călătorilor. Statisticile arată o creștere alarmantă a criminalității în transportul public, cu aproape 50% mai multe infracțiuni grave în ianuarie 2024 comparativ cu aceeași lună a anului precedent.

Autoritățile fac eforturi constante pentru a combate această tendință și pentru a oferi un mediu sigur pentru milioanele de locuitori și turiști care folosesc metroul zilnic.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;