Exmatricularea unui elev din Târgu Mureș: Măsuri drastice după violența în școală

Exmatricularea unui elev din Târgu Mureș: Măsuri drastice după violența în școală

Un incident grav a avut loc la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, unde un elev de 15 ani a fost exmatriculat după ce a agresat fizic și amenințat cu moartea pe diriginta sa. Evenimentele s-au desfășurat pe data de 11 martie, când adolescentul, nemulțumit de sancțiunile repetate pentru comportamentul său nepotrivit, a recurs la un act de violență extremă.

Incidentul a început în sala de clasă și s-a intensificat pe holurile instituției, unde elevul a lovit-o pe profesoară cu pumnii și picioarele, în prezența mamei sale. Intervenția promptă a portarului a oprit agresiunea, însă diriginta a necesitat îngrijiri medicale și a fost transportată la spital.

Autoritățile școlare, împreună cu Consiliul de Administrație al colegiului, au decis exmatricularea elevului, cu posibilitatea înscrierii în anul următor la o altă instituție de învățământ. Această decizie vine ca o măsură drastică în fața unui comportament considerat inacceptabil într-un mediu educațional care promovează respectul și siguranța.

Elevul a fost inițial suspendat pentru cinci zile, iar după incident a fost reținut de poliție pentru 24 de ore. În prezent, este cercetat penal pentru infracțiunile de lovire și tulburarea liniștii și ordinii publice. Comunitatea școlară și-a exprimat regretul că a fost nevoită să recurgă la o astfel de măsură, dar a subliniat necesitatea menținerii unui climat de siguranță și respect în rândul elevilor și profesorilor.

În urma incidentului, au fost revizuite măsurile de securitate din cadrul colegiului, iar părinții au fost îndemnați să raporteze orice comportament care ar putea încălca legea sau regulamentul școlar.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;