Deputatul Dumitru Focșa se apără în fața acuzațiilor de violență domestică și contestă ordinul de protecție

Deputatul Dumitru Focșa se apără în fața acuzațiilor de violență domestică și contestă ordinul de protecție

Deputatul neafiliat Dumitru Focșa se confruntă cu acuzații grave de violență în familie, după ce soția sa a solicitat și a obținut un ordin de protecție provizoriu. Incidentul, care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, a determinat intervenția forțelor de ordine în urma unui apel la 112 efectuat de soția deputatului.

Dumitru Focșa neagă orice formă de agresiune fizică și susține că întregul conflict a pornit de la o dispută privind îngrijirea fiului său în vârstă de 23 de ani, care suferă de tulburare obsesiv-compulsivă. Conform declarațiilor deputatului, situația a escaladat atunci când a încercat să îl convingă pe tânăr să adopte o igienă corespunzătoare, ceea ce a dus la interpretarea greșită a acțiunilor sale ca fiind violente.

Într-o postare video pe rețelele de socializare, Dumitru Focșa își expune punctul de vedere, solicitând înțelegere și empatie din partea publicului. El afirmă că a acționat ca un părinte responsabil, dorind să încurajeze băiatul să se îngrijească, și regretă că situația a degenerat.

Poliția Constanța a confirmat emiterea ordinului de protecție provizoriu, precizând că evaluarea riscului a indicat un risc iminent. Deputatul a depus contestație la ordinul de protecție și se declară nevinovat în fața acuzațiilor. Acesta nu este primul incident de acest gen, deputatul fiind acuzat și în ianuarie 2023 de agresiune, fapt ce a dus la excluderea sa din partidul AUR.

În prezent, cazul este în curs de investigație, iar Dumitru Focșa își așteaptă ziua în instanță pentru a-și dovedi nevinovăția.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;