Emanuel Ungureanu cere investigația DNA și ANI asupra lui Cătălin Cîrstoiu în contextul acuzațiilor de corupție

Emanuel Ungureanu cere investigația DNA și ANI asupra lui Cătălin Cîrstoiu în contextul acuzațiilor de corupție

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, a lansat recent acuzații serioase la adresa lui Cătălin Cîrstoiu, medic și manager de spital, susținând că acesta a condus o rețea ce direcționează pacienții de la serviciile de stat la cele private, profitând astfel în mod ilegal. Conform declarațiilor lui Ungureanu, Cîrstoiu a încălcat legea prin numirea soției sale în funcții de conducere și prin minciuni legate de activitatea sa în clinici private.

În urma acestor acuzații, USR a solicitat intervenția Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a Agenției Naționale de Integritate (ANI) pentru a verifica veridicitatea acestor afirmații și pentru a stabili dacă există fapte penale, incompatibilitate sau conflict de interese. Aceste cereri survin în urma unei investigații publicate de Hotnews, care sugerează că Cîrstoiu a consultat pacienți la clinica privată a familiei sale, în ciuda faptului că în calitate de manager de spital nu ar trebui să aibă alte funcții remunerate.

Cătălin Cîrstoiu neagă acuzațiile, susținând că nu există nicio incompatibilitate între funcțiile sale și că adevarul va fi stabilit de instituții. El a menționat pe rețelele sociale că atacurile la adresa sa sunt motivate politic și că așteaptă cu încredere verdictul ANI.

Într-un context în care integritatea și transparența în sectorul public sunt sub lupa cetățenilor și a autorităților, cazul lui Cătălin Cîrstoiu reprezintă un exemplu relevant al provocărilor cu care se confruntă sistemul de sănătate din România. Cu ochii ațintiți spre instituțiile de justiție, publicul așteaptă clarificări și măsuri concrete împotriva corupției și abuzurilor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;