Emmanuel Macron Combate Teoriile Conspirației și Apără Demnitatea Soției Sale

Emmanuel Macron Combate Teoriile Conspirației și Apără Demnitatea Soției Sale

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a luat poziție fermă împotriva răspândirii informațiilor false pe rețelele de socializare, în special împotriva zvonurilor nefondate care o vizează pe soția sa, Brigitte Macron. În cadrul unei recente apariții publice, Macron a condamnat aceste teorii conspirative, etichetându-le drept atacuri la adresa intimității și demnității personale.

Aceste zvonuri, care au circulat pe internet, sugerează în mod eronat că Prima Doamnă a Franței ar fi transgender, având un trecut ascuns și un nume de naștere masculin. Macron a subliniat necesitatea unei lupte continue împotriva machismului și a pledat pentru întărirea legilor care guvernează spațiul digital, pentru a preveni astfel de abuzuri.

Adițional, președintele a adus în discuție importanța educației și a luptei feministe, subliniind că aceasta nu este doar o problemă a femeilor, ci implică și bărbații în egală măsură. Două persoane vor fi judecate pentru defăimare penală în martie 2025, acuzate că au contribuit la răspândirea acestor zvonuri transfobe.

Macron a reiterat că o societate justă este una care își protejează cetățenii de informațiile false și care promovează respectul reciproc, indiferent de genul sau identitatea de gen a unei persoane.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;