Președintele Emmanuel Macron promite sprijin și dialog în Noua Caledonie pentru restabilirea ordinii

Președintele Emmanuel Macron promite sprijin și dialog în Noua Caledonie pentru restabilirea ordinii

Președintele francez Emmanuel Macron a sosit în Noua Caledonie pentru a discuta despre reconstrucția economică și restabilirea ordinii în urma violențelor recente. În cadrul vizitei sale, Macron a subliniat că prioritatea sa este revenirea la calm și siguranță cât mai curând posibil și a afirmat că forțele de securitate franceze, numărând 3000 de ofițeri, vor rămâne în regiune atât timp cât este necesar, chiar și în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară pe care Franța le va găzdui.

Violentele au izbucnit în urma unei dezbateri legislative privind modificarea Constituției Franței, care ar putea afecta drepturile electorale ale locuitorilor din Noua Caledonie. Macron a anunțat că guvernul său este pregătit să ofere ajutor financiar și asistență pentru repararea pagubelor, care se estimează la sute de milioane de dolari, și a adăugat că speră ca un dialog deschis să reducă tensiunile.

Președintele a anulat programul său anterior pentru a efectua această călătorie de urgență, în urma celor mai severe violențe pe care le-a cunoscut Noua Caledonie din anii 1980. Macron a recunoscut că discuțiile politice vor fi cele mai delicate, referindu-se la viitorul Noii Caledonii, un teritoriu care a respins independența în trei referendumuri succesive. Vizita sa are loc într-un moment în care Noua Caledonie se confruntă cu tensiuni interne și geopolitice semnificative.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;