David Petraeus, fost director CIA, discută condițiile victoriei Ucrainei în conflictul cu Rusia

David Petraeus, fost director CIA, discută condițiile victoriei Ucrainei în conflictul cu Rusia

David Petraeus, fost director al CIA și general în rezervă, a abordat subiectul posibilității unei victorii a Ucrainei în conflictul cu Rusia în timpul vizitei sale în România, unde a participat la lansarea cărții „Conflict, evoluţia războiului din 1945 până la Ucraina", la care este coautor alături de Andrew Roberts. Petraeus a identificat trei condiții esențiale pentru o victorie ucraineană: continuarea sprijinului din partea SUA, rezolvarea problemei legate de vârsta medie înaltă a soldaților ucraineni și accesul la cele 300 de miliarde de dolari din fondurile rusești înghețate în Occident.

Petraeus a subliniat importanța înțelegerii naturii războiului modern și a rolului leadershipului în formularea și comunicarea unei viziuni strategice clare, precum și necesitatea adaptării continue a strategiilor la condițiile de pe teren. De asemenea, el a oferit o perspectivă asupra viitorului conflictelor armate, afirmând că rolul inteligenței artificiale va crește, cu mașinile ce vor executa ordine bazate pe algoritmi și vor avea capacitatea de a învăța și de a se auto-actualiza.

Evenimentul de lansare a cărții a avut loc la Universitatea Națională de Apărare Carol I din București și a contat cu prezența unor oficiali români, inclusiv președintele Senatului, Nicolae Ciucă, rectorul universității, Eugen Mavriș, și George Scutaru, CEO al New Strategy Center.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;