Clubul Garrick din Londra Marchează Istorie Prin Acceptarea Femeilor După Două Secole de Exclusivitate Masculină

Clubul Garrick din Londra Marchează Istorie Prin Acceptarea Femeilor După Două Secole de Exclusivitate Masculină

Într-o decizie istorică, Clubul Garrick din Londra a deschis porțile pentru femei, punând capăt unei tradiții de aproape 200 de ani de exclusivitate masculină. Fondat în 1831 și numit după ilustrul actor David Garrick din secolul al XVIII-lea, clubul privat a fost până acum un bastion al elitelor masculine, incluzând membri de prestigiu precum regele Charles și alte personalități din politica și justiția britanică.

Schimbarea vine în urma unui vot recent în care aproximativ 60% dintre membrii clubului au fost în favoarea admiterii femeilor. Această mișcare progresistă a fost stimulată de presiunea publică și de critici persistente privind practicile sale arhaice care limitau accesul femeilor la oportunități egale de networking.

Până acum, femeile erau permise în Clubul Garrick doar ca invitate și cu acces restricționat. Dezvăluirile presei și o petiție susținută de Cherie Blair, avocată renumită și soția fostului prim-ministru Tony Blair, au accentuat nevoia de schimbare. Blair a rememorat cum în 1976 a fost nevoită să aștepte în afara clubului în timp ce viitorul ei soț intra, subliniind că „este scandalos că atât de puține progrese au fost făcute de atunci”.

Această decizie este de asemenea o victorie pentru egalitatea de gen în profesii în care femeile sunt subreprezentate, oferindu-le acum acces la cercurile de influență dominante de bărbați.

Garrick Club nu a comentat imediat această schimbare, dar evenimentul reprezintă un pas important în direcția corectă pentru instituțiile care au fost criticate pentru politici discriminatorii. Acest moment semnificativ vine după ani de dezbateri și încercări anterioare de reformă, ultimul vot major pe această temă având loc în 2015, când propunerea a fost respinsă.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;