A Decedat Vittorio Emanuele de Savoia, Marca Sfârșitului unei Eri Regale în Italia

A Decedat Vittorio Emanuele de Savoia, Marca Sfârșitului unei Eri Regale în Italia

Italia și-a luat rămas bun de la unul dintre ultimii săi membri ai monarhiei, Vittorio Emanuele de Savoia, care a încetat din viață la venerabila vârstă de 86 de ani. Fiul ultimului rege al Italiei, Umberto al II-lea, Vittorio Emanuele a fost un simbol al istoriei și tradiției italiene, chiar și după abolirea monarhiei în 1946.

Născut la 12 februarie 1937, la Napoli, Vittorio Emanuele a fost nevoit să părăsească Italia la doar 9 ani, când familia regală a fost exilată în urma colaborării cu regimul fascist și semnarea legilor rasiale. După decenii de exil în Elveția, a revenit în Italia în 2002, când parlamentul a ridicat interdicția impusă moștenitorilor de sex masculin ai familiei regale.

Deși controversat și detestat de unii pentru trecutul colaboraționist al familiei cu fascismul, Vittorio Emanuele a rămas o figură marcantă a istoriei italiene moderne. Moartea sa, survenită în liniște la Geneva și înconjurată de familie, marchează sfârșitul unei epoci și a unei linii de succesiune care a avut un impact profund asupra formării Italiei contemporane.

Funeraliile vor fi anunțate în curând, iar Italia și restul lumii așteaptă să îi aducă un ultim omagiu celui care a fost Vittorio Emanuele de Savoia, duce de Savoia și principe de Napoli.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;