Detalii Cruciale Descoperite în Ancheta Tragediei de la Crevedia: Un Nor de Gaze a Pus În Pericol Zeci de Vieți

Detalii Cruciale Descoperite în Ancheta Tragediei de la Crevedia: Un Nor de Gaze a Pus În Pericol Zeci de Vieți

Ancheta exploziei devastatoare de la stația GPL din Crevedia, care a zguduit comunitatea și a lăsat în urmă un bilanț tragic de șase morți și peste 50 de răniți, continuă să ofere răspunsuri și să pună întrebări. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani a furnizat un raport preliminar care dezvăluie că un nor de gaz periculos s-a format deasupra stației, pe un perimetru de aproximativ 40 de metri.

Sursele exploziei rămân încă un mister, cu posibile cauze variind de la o scânteie accidentală la o neglijență gravă. În timp ce ancheta continuă, atenția se îndreaptă și spre patronii stației, Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, care se află în arest la domiciliu, și spre posibilele nereguli care au permis ca o astfel de tragedie să se întâmple.

Stația GPL, deși oficial închisă, funcționa neautorizat, dezvăluind un sistem de nepăsare și corupție ce pare să se întindă până în rândurile autorităților locale. Cu contracte substanțiale cu primării PSD, firma FLAGAS SRL, aparținând fiului primarului din Caracal, a fost în centrul unor controverse legate de siguranța la incendiu și de funcționarea ilegală a stației.

Pe măsură ce detalii suplimentare ies la iveală, întrebările privind eficiența răspunsului de urgență și supervizarea instituțională cresc. Anchetele Parchetului General și ale Direcției Naționale Anticorupție urmăresc să stabilească responsabilitățile și să asigure că justiția își spune cuvântul în această tragedie care a afectat atât de multe vieți.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;