Incident în Parlament: Deputatul Andi Grosaru Suspendă Ședința Camerei Deputaților

Incident în Parlament: Deputatul Andi Grosaru Suspendă Ședința Camerei Deputaților

Un eveniment neobișnuit a perturbat activitatea legislativă a Camerei Deputaților luni, când deputatul neafiliat Andi Grosaru a refuzat să părăsească tribuna, determinând suspendarea ședinței. Acest incident a avut loc în contextul unor tensiuni legate de alegerile locale și de legalitatea ședințelor plenului.

Deputatul, care reprezintă minoritatea italiană în Parlament, a solicitat să intervină pe procedură, o cerere aprobată inițial de vicepreședintele Camerei, Daniel Suciu (PSD). Cu toate acestea, discursul lui Grosaru a deviat de la procedură, ceea ce l-a determinat pe Suciu să-i taie microfonul și să-i ceară să se întoarcă la locul său.

În ciuda apelurilor repetate ale președintelui de ședință și a lipsei chestorilor, care să poată interveni, Grosaru a rămas la tribună. În cele din urmă, Suciu a decis suspendarea ședinței, exprimându-și regretul că nu poate funcționa sub presiunea unui "șantaj".

Aceasta nu este prima dată când deputatul Grosaru atrage atenția prin acțiunile sale în plen. Pe 3 octombrie 2023, el a fost sancționat cu reducerea timpului de intervenție la microfon pentru două luni, ca urmare a unor declarații considerate injurioase sau calomnioase.

Incidentul ridică întrebări serioase despre respectarea regulamentului în cadrul Camerei Deputaților și despre modul în care astfel de situații sunt gestionate, punând în lumină nevoia de mai multă disciplină și eficiență în activitatea parlamentară.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;