Incident În Transportul Public: O Femeie și Bichonul Ei, Dați Jos din Autobuz la Ploiești

Incident În Transportul Public: O Femeie și Bichonul Ei, Dați Jos din Autobuz la Ploiești

Un incident neobișnuit a avut loc în municipiul Ploiești, unde o femeie și bichonul ei au fost dați jos dintr-un autobuz, stârnind confuzie și discuții despre regulile de transport ale animalelor de companie.

În data de 10 ianuarie 2024, o călătoare a fost surprinsă când șoferul autobuzului 39 i-a cerut să părăsească vehiculul pe motiv că „nu ai voie cu câinele”. Femeia, care călătorea de doi ani cu patrupedul ei în mijloacele de transport public, a fost nedumerită, mai ales că în trecut controlorii și chiar polițiștii mângâiaseră animalul. Cățelușa, descrisă ca fiind bine îngrijită și dresată, nu se încadra în categoria câinilor periculoși.

Directorul general al TCE, compania de transport public din Ploiești, Nicolae Alexandri, a intervenit în scandal, declarând că regulamentul interzice accesul cu „câini periculoși”. Totuși, a recunoscut că un bichon nu poate fi considerat un câine periculos și a promis că șoferul va fi reinstruit.

În Ploiești, reglementările privind transportul animalelor de companie în mijloacele de transport în comun sunt bazate pe două hotărâri ale Consiliului Local, una din 2007 și alta din 2015. Acestea definesc și sancționează transportul câinilor periculoși, dar nu oferă o listă clară a acestora, creând astfel confuzie.

Incidentul a deschis o dezbatere despre necesitatea actualizării și clarificării regulamentelor privind accesul animalelor în transportul public, pentru a evita astfel de situații în viitor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;