Incident la Colegiul Dimitrie Leonida: Elev acuzat de agresiune cu spray lacrimogen, susține că s-a apărat

Incident la Colegiul Dimitrie Leonida: Elev acuzat de agresiune cu spray lacrimogen, susține că s-a apărat

Un eveniment nefericit a avut loc la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din București, unde un adolescent de 15 ani a folosit spray lacrimogen, afectând 33 de elevi, dintre care 25 au necesitat transportul la spital pentru îngrijiri medicale. Poliția Capitalei a deschis dosar penal pentru infracțiuni precum tulburarea ordinii și liniștii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și lovire sau alte violențe.

Incidentul a stârnit îngrijorare și o serie de întrebări cu privire la motivele care l-au determinat pe elev să recurgă la un astfel de gest. Conform declarațiilor tatălui adolescentului, acesta ar fi fost victima bullying-ului și s-ar fi folosit de spray pentru a se apăra în timp ce era agresat de aproximativ 20 de colegi. Tatăl elevului a menționat că intenționează să obțină un certificat medico-legal de la Institutul de Medicină Legală care să ateste agresiunea suferită de fiul său.

Elena Ștefan, inspector pentru comunicare instituțională în cadrul ISMB, a comunicat că elevul va fi sancționat conform reglementărilor în vigoare, iar poliția continuă ancheta pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului. Părinții elevilor au exprimat preocupare, menționând că astfel de incidente violente nu sunt străine unității de învățământ.

Cei șapte copii transportați la Spitalul Marie Curie au fost monitorizați și se află în stare bună, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al spitalului, Denis Stănescu.

Situația de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” ridică probleme serioase legate de siguranța în școli și necesitatea unor măsuri eficiente pentru prevenirea violenței și bullying-ului în rândul elevilor.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;