Violenta in scoli: Doua eleve din Barlad si un elev din Targu Mures provoaca scandaluri si agresiuni

Violenta in scoli: Doua eleve din Barlad si un elev din Targu Mures provoaca scandaluri si agresiuni

Incidente alarmante au avut loc recent in mediul scolar romanesc, marcand o crestere ingrijoratoare a violentei printre tineri. In Barlad, doua eleve de la Liceul „Mihai Eminescu” au fost implicate intr-un conflict violent, care a escaladat pana la bataie in fata institutiei de invatamant. Scena, care a fost filmata de alti elevi, a aratat cum cele doua fete s-au lovit cu pumnii si picioarele, iar mama uneia dintre eleve, precum si o verisoara, au intervenit, continuand agresiunea in loc sa o opreasca. Autoritatile au deschis un dosar penal pentru loviri si alte violente, si tulburarea ordinii si liniștii publice.

Intr-un caz separat, la Targu Mures, un elev de 15 ani a fost pus sub arest la domiciliu dupa ce si-a agresat diriginta la Colegiul National "Alexandru Papiu Ilarian", provocandu-i rani serioase ce au necesitat ingrijiri medicale. Acesta a fost exmatriculat si va trebui sa se reinscrie la o alta scoala in anul urmator. Si in acest caz, autoritatile au intervenit si efectueaza cercetari.

Aceste incidente ridica semne de intrebare cu privire la siguranta in scoli si necesitatea unor masuri eficiente pentru prevenirea violentei. Discutiile dintre parinti, elevi si cadrele didactice sunt in desfasurare pentru a gasi solutii adecvate care sa asigure un mediu de invatare sigur si respectuos.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;