Oportunitate pentru tineri: MApN oferă peste 5.000 de posturi de soldaţi şi gradaţi profesionişti

Oportunitate pentru tineri: MApN oferă peste 5.000 de posturi de soldaţi şi gradaţi profesionişti

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) deschide porțile pentru tinerii dornici de o carieră în domeniul militar, oferind peste 5.000 de posturi de soldaţi şi gradaţi profesionişti. În contextul unui deficit de personal și a tensiunilor geopolitice crescânde, această campanie de recrutare vine să întărească forțele armate ale României.

Potrivit informațiilor furnizate de MApN, procesul de recrutare se va desfășura conform următorului calendar: înscrierea candidaţilor între 12 februarie și 1 martie 2024, selecţia candidaţilor între 19 februarie și 4 martie 2024, urmată de examinarea medicală și finalizarea dosarelor de candidat până la 22 martie 2024.

Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să îndeplinească mai multe condiții, printre care cetăţenia română, un domiciliu stabil în România de cel puţin șase luni, să nu aibă antecedente penale care să fie incompatibile cu profesia militară și să nu fie membri ai partidelor politice sau ai organizațiilor interzise de lege. De asemenea, se cere renunțarea la orice grad militar dobândit anterior și acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Criteriile specifice vizează vârsta candidaţilor, care trebuie să fie între 18 și 45 de ani, nivelul minim de educație - cel puțin primii doi ani de studiu liceal, și, pentru anumite specialități, posesia unui permis de conducere auto valabil.

Această inițiativă vine în urma declarațiilor recente ale generalului Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Apărării, care a subliniat necesitatea întăririi forțelor armate și pregătirea populației pentru orice eventualitate. Deși a fost menționată posibilitatea introducerii serviciului militar în termen, pe baza de voluntariat, ministrul apărării, Angel Tîlvar, a clarificat că serviciul militar obligatoriu nu va fi reintrodus.

Această campanie de recrutare reprezintă o oportunitate pentru tinerii care își doresc o carieră în domeniul militar, oferindu-le șansa de a contribui la securitatea națională într-un moment în care regiunea este marcată de incertitudini.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;