Deputatul german Petr Bystron, percheziționat de poliție pe fondul acuzațiilor de corupție și legături cu Kremlinul

Deputatul german Petr Bystron, percheziționat de poliție pe fondul acuzațiilor de corupție și legături cu Kremlinul

Biroul și proprietățile deputatului german Petr Bystron, membru al partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), au fost percheziționate de poliție în contextul unei anchete ce vizează suspiciuni de mită și spălare de bani. Autoritățile germane au solicitat Bundestagului ridicarea imunității parlamentare a lui Bystron, cerere care nu a întâmpinat opoziție din partea niciunui partid, deși AfD s-a abținut de la vot.

Bystron este suspectat că a primit suma de 20.000 de euro în numerar de la persoane apropiate președintelui rus Vladimir Putin, în scopul de a finanța activități de propagandă prorusă. Serviciile de informații cehe (BIS) au indicat că Bystron, născut în Cehia, a avut întâlniri cu Artem Marcevski, manager al unui fond de propagandă susținut de Kremlin, de cel puțin trei ori în ultimele șase luni.

Liderii AfD, Alice Weidel și Tino Chrupalla, au subliniat „prezumția de nevinovăție” și au solicitat autorităților să prezinte dovezi convingătoare ale acuzațiilor. Procurorii din München și poliția LKA au anunțat că investigațiile sunt în curs, implicând percheziții în Bavaria, Berlin și Mallorca, cu participarea a 11 procurori și aproximativ 70 de ofițeri de poliție.

Aceste evenimente survin într-un context în care AfD se confruntă cu o serie de scandaluri, inclusiv acuzații similare aduse altor membri ai partidului, cum ar fi eurodeputatul Maximilian Krah, suspectat de spionaj în favoarea Chinei și de primirea de plăți din partea Rusiei și Chinei. Scandalurile recente au avut un impact negativ asupra susținerii publice pentru AfD, aflat într-un an electoral important.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;