Atacuri în Doneţk şi Belgorod: Nouă victime, inclusiv femei şi un copil

Atacuri în Doneţk şi Belgorod: Nouă victime, inclusiv femei şi un copil

Autorităţile pro-ruse din Doneţk au raportat că patru femei au fost ucise în urma unor atacuri în oraşul Doneţk, controlat de forţele ruse. Incidentul a avut loc pe strada Petrovsky, în apropierea unei staţii de transport public. Conform declaraţiilor, atacul a mai rezultat în rănirea unui copil şi a unui bărbat. Într-un atac separat în regiunea Belgorod, o femeie şi copilul ei de patru ani au decedat după ce maşina în care se aflau a fost lovită de o dronă. Guvernatorul regiunii Belgorod a confirmat decesele, precizând că o altă dronă a vizat o benzinărie în apropiere.

Denis Puşilin, şeful administraţiei regionale pro-ruse, a descris atacurile ca fiind "barbare" şi le-a atribuit armatei ucrainene. În acelaşi timp, autorităţile ucrainene neagă acuzaţiile de vizare a civililor în Doneţk şi alte zone ocupate de forţele ruse. Aceste evenimente au loc pe fondul unor lupte intense în apropierea liniei frontului de est şi în timp ce Ucraina evacuează civili din satele de la graniţa sa de nord-est, anticipând o ofensivă terestră rusă.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;