Premierul Slovaciei, Robert Fico, în Stare Critică după Tentativa de Asasinat

Premierul Slovaciei, Robert Fico, în Stare Critică după Tentativa de Asasinat

Prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico, se află în stare critică în urma unei tentative de asasinat. În vârstă de 59 de ani, Fico a fost supus unei intervenții chirurgicale de cinci ore, pentru a trata multiplele plăgi împuşcate. Miriam Lapunikova, directoarea Spitalului Universitar F.D. Roosevelt din Banska Bystrica, a confirmat că premierul este stabilizat, dar situația sa rămâne foarte gravă și va rămâne internat în unitatea de terapie intensivă.

Președintele ales al Slovaciei, Peter Pellegrini, a comunicat că Fico este foarte obosit și poate vorbi doar câteva fraze. Președintele Slovaciei, Zuzana Caputova, a făcut apel la calm și unitate în rândul reprezentanților politici, în timp ce Pellegrini a îndemnat partidele să suspende sau să își atenueze campania pentru alegerile europarlamentare viitoare.

Șeful poliției slovace, Ľubomír Solák, a infirmat zvonurile legate de motivația atacatorului, iar poliția a sporit securitatea la parlamentul slovac, precum și în jurul sediilor de presă și al școlilor. O comisie medicală este așteptată să se reunească pentru a decide asupra următoarelor măsuri și tratamente pentru premierul Fico.

În contextul acestui eveniment, premierul ungar Viktor Orban a exprimat regretul că a rămas singur în lupta pentru pace în Uniunea Europeană, după ce aliatul său, Fico, a fost grav rănit. Orban a subliniat importanța alegerilor europarlamentare iminente pentru echilibrul de forțe în Parlamentul European și a evidențiat orientarea conservatoare comună pe care o împărtășește cu Fico, neagreată la Bruxelles.

Spitalul a propus ca Biroul Primului Ministru să posteze informații scurte și verificate pe rețelele sociale despre evoluția stării de sănătate a premierului, cu accent pe siguranța și intimitatea acestuia.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;