Slovenia votează pentru legalizarea eutanasiei și a canabisului în referendumuri consultative

Slovenia votează pentru legalizarea eutanasiei și a canabisului în referendumuri consultative

Cetățenii Sloveniei au votat în favoarea legalizării eutanasiei și a consumului de canabis în cadrul a două referendumuri consultative care au avut loc simultan cu alegerile europarlamentare. Conform rezultatelor, 55% dintre votanți au susținut legalizarea eutanasiei, în timp ce 67% au fost de acord cu cultivarea și procesarea canabisului în scopuri medicale. De asemenea, 52% dintre participanți au votat pentru permisiunea folosirii canabisului în scop recreativ.

Coaliția de centru-stânga, care deține puterea, a promovat aceste inițiative, argumentând că fiecare individ ar trebui să aibă dreptul de a lua decizii autonome privind propria viață și să aibă acces la tratamente alternative când medicina convențională nu poate oferi alinare. În contrast, opoziția conservatoare a criticat propunerile, invocând principiul inviolabilității vieții umane, așa cum este stabilit în Constituția Sloveniei.

În urma acestor rezultate, Premierul Sloveniei, Robert Golob, a anunțat intenția de a prezenta proiecte de legi corespunzătoare până la sfârșitul anului curent. Aceste legi ar urma să reflecte deciziile cetățenilor exprimate prin vot în cadrul referendumurilor consultative.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;