Silvestru Șoșoacă rămâne sub control judiciar în dosarul privind falsificarea semnăturilor

Silvestru Șoșoacă rămâne sub control judiciar în dosarul privind falsificarea semnăturilor

Silvestru Șoșoacă va fi menținut sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, conform deciziei definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Măsura a fost luată în contextul unui dosar în care este acuzat de falsificarea semnăturilor necesare candidaturii sale la alegerile pentru Parlamentul European.

Ancheta vizează și presupusele acțiuni ale liderului AUR, George Simion, care este suspectat de instigare la falsificarea semnăturilor. Conform Parchetului General, în luna aprilie 2024, un deputat a mobilizat membrii unei formațiuni politice și angajați ai Parlamentului României pentru a falsifica semnături pe liste de susținători. Procurorii susțin că au fost falsificate semnături și inserate datele unor persoane fără legătură cu demersul, iar în lipsa unui număr suficient de semnături, listele au fost fotocopiate pentru a atinge pragul necesar depunerii candidaturii.

Activitățile de pregătire și îndosariere a listelor au fost finalizate, iar candidatura a fost depusă și ulterior confirmată de Biroul Electoral Central. Decizia instanței privind controlul judiciar este definitivă.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;