General american: Rusia nu are forțe suficiente pentru o străpungere majoră în Ucraina

General american: Rusia nu are forțe suficiente pentru o străpungere majoră în Ucraina

Generalul american Christopher Cavoli, comandantul suprem al forțelor aliate în Europa (SACEUR), a declarat în cadrul unei conferințe de presă la sediul NATO din Bruxelles că forțele ruse nu dețin capacitatea necesară pentru a realiza o străpungere strategică în Ucraina. El a subliniat că Rusia nu dispune de competențele sau resursele necesare pentru o astfel de operațiune și a exprimat încredere în capacitatea trupelor ucrainene de a-și menține liniile defensive.

În ciuda avansului trupelor ruse în regiunea Harkov și a ocupării unor localități, Statul Major ucrainean a informat că forțele sale se reorganizează pe poziții mai avantajoase și au inițiat contraatacuri în anumite zone. Președintele Comitetului Militar al NATO, amiralul Rob Bauer, a avertizat că Rusia își crește capacitățile industriale de apărare mai rapid decât Europa și America de Nord.

Generalul Cavoli a asigurat că Ucraina va primi mari cantități de muniții și mijloace de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acțiune din partea aliaților. În ciuda temerilor privind o posibilă mare ofensivă rusească în săptămânile următoare, el a menționat că nu se poate prezice cu certitudine intențiile unui adversar.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat regiunea Harkov și a descris situația ca fiind "extrem de dificilă", dar "sub control în general". Livrările de arme și muniții promise de aliații occidentali sunt în curs de desfășurare, cu scopul de a susține Ucraina în fața ofensivei rusești.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;