Percepția pozitivă a chinezilor despre Vladimir Putin reflectă legăturile puternice ruso-chineze

Percepția pozitivă a chinezilor despre Vladimir Putin reflectă legăturile puternice ruso-chineze

Locuitorii din Beijing își exprimă respectul și admirația față de președintele rus Vladimir Putin, descriindu-l ca pe un lider carismatic și puternic. În ciuda vederilor împărțite despre Putin în Occident, în special după invazia Ucrainei, cetățenii chinezi intervievați pe străzile capitalei au declarat că este necesar să se discute cu liderul rus și să se acorde respect poziției sale.

Bao Bo, un angajat în domeniul internetului, a subliniat importanța dialogului între președintele chinez Xi Jinping și Putin pentru rezolvarea conflictului din Ucraina, menționând că Rusia nu poate fi ignorată pe scena internațională datorită arsenalului său nuclear. Acesta a exprimat speranța că Rusia și China pot exercita o influență asupra situației din Palestina și Israel.

Ian Wu, lucrător în administrație, a evidențiat cooperarea frecventă între cele două națiuni la ONU și opoziția lor comună față de ceea ce consideră hegemonia americană. De asemenea, a remarcat că vizita lui Putin în China demonstrează forța prieteniei ruso-chineze.

Imaginile președintelui rus practicând diverse sporturi și afișând o imagine virilă sunt frecvent difuzate de media controlată de guvernul chinez, contribuind la construirea unei reputații de lider puternic și încrezător în rândul chinezilor. Keira Che, angajată în finanțe, a subliniat carisma lui Putin și a exprimat speranța că vizita sa va stimula relațiile economice și va îmbunătăți nivelul de trai al populației.

Într-un ton mai ușor, Linda Li, o contabilă, a mărturisit că, deși nu este interesată de politică, îl consideră pe Putin o persoană atractivă fizic. Această varietate de opinii reflectă o imagine general pozitivă a liderului rus în China, consolidând percepția unei alianțe puternice între Moscova și Beijing.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;