Primul politician transsexual din Rusia anunță revenirea la genul atribuit la naștere

Primul politician transsexual din Rusia anunță revenirea la genul atribuit la naștere

Primul politician transsexual din Rusia, Roman Alioșin, a anunțat joi că revine la genul său inițial, masculin. Anunțul a fost făcut pe canalul său de Telegram, unde și-a schimbat numele și fotografia de profil. Această schimbare vine într-un moment în care comunitatea LGBTQ+ din Rusia se confruntă cu o represiune din ce în ce mai severă, în urma legislației adoptate de autoritățile ruse.

Alioșin, care a fost cunoscut anterior sub numele de Iulia Alioșina, a încercat să candideze pentru funcția de guvernator în regiunea Altai din Siberia, înainte ca președintele Vladimir Putin să interzică schimbările de sex, atât cele medicale, cât și cele în acte. În postarea sa, Alioșin a explicat că a ajuns la această concluzie în timpul Postului Mare, după ce s-a rugat pentru strămoșii săi și a revizuit albumele de familie.

Revenirea la genul său inițial nu a fost însoțită de explicații detaliate despre circumstanțele sau motivele care l-au determinat să facă această schimbare. Alioșin, care anterior a militat pentru drepturile LGBTQ+ ca femeie trans, a fost liderul partidului Inițiativa Civică din Altai până în 2022, când a anunțat că se retrage din politică.

Recent, Curtea Supremă a Rusiei a interzis așa-numita „mișcare publică internațională LGBT”, iar autoritățile au efectuat raiduri în locații asociate comunității LGBTQ+, au încarcerat persoane pentru afișarea steagului curcubeu, considerat „simbol extremist”, și au pus sub acuzare penală persoane afiliate cu această comunitate.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;