Președintele ales al Slovaciei solicită suspendarea campaniei electorale după tentativa de asasinat a premierului

Președintele ales al Slovaciei solicită suspendarea campaniei electorale după tentativa de asasinat a premierului

Președintele ales al Slovaciei, Peter Pellegrini, a cerut partidelor politice să suspende sau să reducă semnificativ campania electorală pentru alegerile europene ce urmează să aibă loc pe 8 iunie. Solicitarea vine în contextul unei tentative de asasinat asupra premierului Robert Fico, care a avut loc miercuri. Premierul se află în stare gravă după ce a fost împușcat de cinci ori și a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență.

Președinta încă în funcție, Zuzana Čaputová, a anunțat că va invita liderii partidelor parlamentare la o reuniune pentru a calma tensiunile politice. Între timp, Biroul Serviciului de Inspecție al Ministerului de Interne a inițiat o anchetă penală privind eșecul unei sarcini a unui funcționar public legat de acest incident, iar poliția a acuzat un bărbat de 71 de ani, identificat ca Juraj C., de tentativă de omor cu premeditare. Suspectul se află în custodia poliției și riscă o pedeapsă de minimum 25 de ani de închisoare.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;