România își Omagiază Veteranii: Mesaje Emoționante de la Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu

România își Omagiază Veteranii: Mesaje Emoționante de la Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu

În fiecare an, pe data de 29 aprilie, România își aduce aminte de sacrificiile și curajul celor care au luptat pentru țară, marcând Ziua Veteranilor de Război. Președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu au transmis mesaje puternice de recunoștință și respect pentru acești eroi ai națiunii.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat în mesajul său importanța de a ne aminti de sacrificiul veteranilor de război, care „rămâne permanent în conștiința noastră”. El a evidențiat faptul că memoria lor trebuie transmisă din generație în generație și păstrată vie prin memorialele dedicate eroilor noștri. Președintele a reafirmat angajamentul națiunii de a proteja valorile democratice și de a lupta împotriva extremismului, mai ales în contextul actual al războiului din Ucraina.

Marcel Ciolacu, premierul României, a împărtășit, de asemenea, un mesaj emoționant, recunoscând datoria morală de a păstra vie memoria veteranilor. El a transmis mulțumiri și respect veteranilor de război, afirmând că avem un loc pe care să-l numim acasă datorită sacrificiilor lor. Premierul a felicitat Ministerul Apărării Naționale și Asociația Națională a Veteranilor de Război pentru eforturile de a cinsti și exprima recunoștința față de veterani.

Aceste mesaje au fost remise în contextul unei serii de manifestări care au loc în întreaga țară pentru a celebra și onora contribuția veteranilor la apărarea independenței și integrității teritoriale a României. Ziua Veteranilor de Război este o ocazie de a reflecta la trecutul țării, de a învăța din sacrificiile înaintașilor și de a ne îndrepta spre un viitor de pace și stabilitate.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;