Schimbare de Ton: Președintele Argentinei Javier Milei Își Cere Scuze Papei Francisc Înaintea Întâlnirii Istorice la Vatican

Schimbare de Ton: Președintele Argentinei Javier Milei Își Cere Scuze Papei Francisc Înaintea Întâlnirii Istorice la Vatican

Într-o întorsătură neașteptată de evenimente, președintele Argentinei, Javier Milei, cunoscut pentru opiniile sale controversate, se pregătește pentru o întâlnire istorică cu Papa Francisc la Vatican pe data de 12 februarie. Această întâlnire vine după ce Milei, în trecut, a avut remarci dure la adresa Papei, etichetându-l drept "comunist" și "reprezentantul răului pe Pământ".

În ciuda declarațiilor anterioare, Milei și-a schimbat poziția și a prezentat scuze oficiale Suveranului Pontif, subliniind respectul său pentru rolul Papei ca lider spiritual al majorității argentinienilor. Această schimbare de atitudine a fost bine primită de Vatican, Papa Francisc exprimându-și deschiderea de a-l întâlni pe președintele țării sale natale, afirmând că nu a fost afectat de criticile anterioare.

Întâlnirea este așteptată cu interes, având în vedere că Jorge Bergoglio, cunoscut acum ca Papa Francisc, nu a mai vizitat Argentina de când a fost ales Papă în 2013. În plus, Milei intenționează să îi reînnoiască invitația Papei de a efectua o vizită oficială în Argentina.

Pe lângă vizita la Vatican, agenda președintelui argentinian include întâlniri cu premierul israelian Benjamin Netanyahu și cu șefa guvernului italian, Giorgia Meloni. Milei, care se identifică ca un "anarho-capitalist" și "libertarian", a luat distanță de politica externă a guvernului anterior, orientându-se spre o apropiere de SUA și Israel.

Deși această abordare marchează o schimbare semnificativă în politica externă a Argentinei, Milei rămâne ferm pe poziții conservatoare în ceea ce privește problemele sociale, susținând interzicerea avortului și exprimându-și opoziția față de mișcarea LGBT.

Această întâlnire între Javier Milei și Papa Francisc ar putea marca începutul unei noi ere în relațiile dintre Argentina și Vatican, oferind o lecție valoroasă despre reconciliere și respect reciproc în ciuda diferențelor ideologice.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;