Schimbare Dramatică de Vreme în România: De la Căldură Extremă la Ploi și Temperaturi Scăzute

Schimbare Dramatică de Vreme în România: De la Căldură Extremă la Ploi și Temperaturi Scăzute

Meteorologii au anunțat o schimbare bruscă a vremii în România pentru următoarele două săptămâni, intervalul 15-28 aprilie. După zile în care mercurul din termometre a atins valori de vară, cu temperaturi de până la 34 de grade Celsius, se preconizează o răcire accentuată a vremii, care va aduce ploi însemnate cantitativ în toate regiunile țării.

În Banat, vremea va începe cu temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului, ajungând până la 31 de grade Celsius. Răcirea se va simți puternic începând cu 17 aprilie, când temperaturile vor scădea drastic, ajungând la valori maxime de 12-15 grade Celsius. Această tendință se va menține până la finalul primei săptămâni, urmând ca apoi temperaturile să înceapă să crească treptat.

Similar, în Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, după un început de săptămână cu temperaturi foarte ridicate, va urma o perioadă de răcire care va aduce temperaturi diurne de aproximativ 10-16 grade Celsius. În a doua săptămână, se așteaptă o încălzire treptată, cu temperaturi care vor ajunge la o medie de 20-22 de grade Celsius.

La munte, vremea va deveni rece în perioada 18-22 aprilie, cu temperaturi maxime de doar 2-4 grade Celsius și minime care pot coborî până la -4 grade Celsius. Precipitațiile vor fi prezente, în unele zone sub formă mixtă, și vor fi însemnate cantitativ.

Recomandările pentru cetățeni sunt să se pregătească pentru această schimbare de temperatură și să urmărească cu atenție prognoza meteo, în special în zilele cu așteptate precipitații abundente, care pot afecta diverse activități și pot cauza probleme pe drumurile publice.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;