Schimbare Dramatică a Vremii: De la Cald la Ger în Doar Câteva Zile

Schimbare Dramatică a Vremii: De la Cald la Ger în Doar Câteva Zile

O schimbare dramatică a vremii este așteptată în următoarele zile, cu temperaturi care scad sub pragul de îngheț și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. După ce luna februarie a înregistrat temperaturi neobișnuit de ridicate, martie aduce un val de frig care va acoperi majoritatea regiunilor țării.

Începutul de săptămână a fost marcat de temperaturi plăcute, cu maxime ce au atins 19 grade Celsius în unele zone. Totuși, de miercuri, vremea se va răci considerabil, iar maximele nu vor mai depăși 11 grade Celsius. În plus, meteorologii anunță precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, mai ales în timpul nopții.

Regiunile montane vor fi cele mai afectate de aceste schimbări, cu ninsori care vor predomina în zonă. În Moldova, depresiuni și zonele de deal, noaptea va aduce ninsori și lapoviță. În restul țării, ploile vor fi însoțite de fenomene electrice în regiunile intracarpatice.

Temperaturile nocturne vor scădea și ele dramatic, ajungând până la -8 grade Celsius în zonele depresionare, semn că iarna își face simțită prezența în martie.

Capitala nu va fi ocolită de acest val de frig, cu temperaturi maxime care vor scădea până la 14 grade Celsius și vânt ce va atinge viteze de până la 45 km/h.

Este important pentru cetățeni să se pregătească pentru aceste schimbări, să își adapteze garderoba și să fie atenți la condițiile de drum dacă urmează să călătorească, mai ales în zonele montane.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;