Schimbare de conducere la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași: Liviu Maha preia funcția de rector

Schimbare de conducere la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași: Liviu Maha preia funcția de rector

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași a trecut printr-o schimbare semnificativă în conducerea sa, după ce profesorul Liviu Maha a câștigat alegerile pentru funcția de rector, învingându-l pe Tudorel Toader, rectorul în exercițiu. Cu un total de 487 de voturi, Maha a depășit numărul voturilor acumulate de Toader, care a primit sprijinul a 233 de persoane, marcând astfel o diferență de peste 250 de voturi între cei doi candidați.

Alegerile s-au desfășurat în condiții de prezență ridicată, cu 87,7% din totalul de 844 de votanți exprimându-și opțiunea în turul al doilea. Această etapă a scrutinului a fost precedată de un context tensionat, marcat de demisia Olgei Andreea Urda din funcția de președinte al Biroului Electoral, pe fondul unor informații apărute în presă despre viața sa personală. Această mișcare a fost interpretată de surse din cadrul universității ca o încercare a grupării Toader de a amâna votul. Cu toate acestea, procesul electoral a continuat cu desemnarea unui nou președinte al Biroului Electoral, permițând astfel desfășurarea votului în condiții normale.

În urma rezultatelor, profesorul Tudorel Toader a exprimat pe rețelele sociale sentimentul că împotriva sa s-ar fi format o "monstruoasă coaliție", menționând că în această competiție nu au contat realizările și faptele, ci mai degrabă "calculele și aranjamentele". Toader, care a ocupat și funcția de ministru al Justiției în timpul guvernării Dragnea, a fost contestat pentru acțiunile sale atât de societatea civilă, cât și de opoziția de la acea vreme.

Noul rector, Liviu Maha, profesor la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, a câștigat încrederea comunității universitare și se pregătește să preia oficial funcția, având ca obiectiv continuarea tradiției de excelență a instituției și implementarea unor noi strategii de dezvoltare.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;