Președintele Klaus Iohannis în vizită oficială în Coreea de Sud la bordul unui avion de lux

Președintele Klaus Iohannis în vizită oficială în Coreea de Sud la bordul unui avion de lux

Președintele României, Klaus Iohannis, a demarat o vizită de stat în Coreea de Sud, începând cu data de 22 aprilie, cu scopul de a consolida relațiile diplomatice și comerciale între cele două țări. Acest tur diplomatic a început cu o ceremonie de depunere de coroane la Seoul National Cemetery și o vizită în Zona Demilitarizată, subliniind importanța păcii și a cooperării internaționale.

Pentru această călătorie, șeful statului a optat pentru un avion privat Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg, cunoscut pentru confortul și dotările sale de excepție. Aeronava a decolat duminică de la Sibiu, orașul natal al președintelui, marcând începutul unei călătorii de aproximativ 12 ore până la Seul. Avionul, care a fost utilizat și în deplasările anterioare ale președintelui în Emiratele Arabe Unite și în Africa, este echipat pentru a oferi un zbor de înaltă calitate și siguranță pasagerilor săi.

Delegația oficială care îl însoțește pe președinte include miniștrii Apărării, Afacerilor Externe și Energiei, precum și secretarul de stat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Surse guvernamentale au dezvăluit că miniștrii au ales să călătorească separat, cu alte zboruri.

Pe parcursul vizitei, președintele Iohannis va avea întâlniri bilaterale cu președintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, și cu prim-ministrul Han Duck-soo, urmărind să încurajeze dialogul și cooperarea între România și Coreea de Sud. De asemenea, va fi adoptată o Declarație Comună care va stabili direcțiile de cooperare pentru următorii 10 ani, marcând un pas important în consolidarea Parteneriatului Strategic dintre cele două națiuni.

Această vizită subliniază interesul României pentru întărirea legăturilor cu parteneri strategici din Asia și reflectă o politică externă activă și orientată către diversificarea relațiilor internaționale.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;