România Își Consolidează Apărarea cu "Tunetul Coreean" - Un Miliard de Dolari pentru Securitatea Națională

România Își Consolidează Apărarea cu "Tunetul Coreean" - Un Miliard de Dolari pentru Securitatea Națională

România face un pas important în modernizarea armatei prin achiziția a 54 de obuziere autopropulsate K9 Thunder, cunoscute sub numele de "Tunetul coreean". Contractul de peste un miliard de dolari semnat cu compania Hanwha din Coreea de Sud, reprezintă un angajament strategic pentru întărirea capabilităților de apărare ale Forțelor Terestre Române.

Președintele Klaus Iohannis va semna acordul de achiziție în contextul unei vizite oficiale în Coreea de Sud, unde se vor discuta și alte memorandumuri de colaborare între cele două guverne. Această decizie vine într-un moment în care războiul din Ucraina subliniază importanța unei apărări solide și a investițiilor în echipamente militare avansate.

Obuzierele K9 Thunder sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a lansa opt proiectile pe minut, capabile să distrugă o suprafață echivalentă cu două stadioane. Cu o rază maximă de acțiune de 54 de kilometri și o viteză de peste 67 km/h, aceste obuziere autopropulsate sunt un simbol al puterii și eficienței în artileria modernă.

Planul de achiziție include, de asemenea, un număr impresionant de proiectile și echipamente conexe, iar compania sud-coreeană intenționează să deschidă o linie industrială în România, contribuind astfel la dezvoltarea industriei militare naționale.

România se alătură astfel unui grup select de țări NATO care operează obuzierele K9 Thunder, consolidându-și astfel poziția în cadrul alianței și demonstrând angajamentul față de apărarea teritorială și regională.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;