Președintele Klaus Iohannis: Recrutarea obligatorie în armată nu este o opțiune

Președintele Klaus Iohannis: Recrutarea obligatorie în armată nu este o opțiune

Președintele României, Klaus Iohannis, a clarificat recent poziția sa cu privire la posibilitatea introducerii recrutării obligatorii în armata română, subliniind că nu se gândește la o astfel de măsură și nu intenționează să o promoveze. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă desfășurată în Coreea de Sud, unde președintele se află într-o vizită de lucru.

În contextul în care prima etapă a campaniei de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României s-a încheiat, iar rezultatele au indicat că un număr semnificativ de candidați nu au trecut de proba fizică, președintele a subliniat necesitatea unei informări mai bune a populației și creșterea atractivității carierei militare. Klaus Iohannis a menționat că o mai mare atractivitate presupune și salarii pe măsura implicării militare, precum și o publicitate pozitivă care să evidențieze oportunitățile și metodele de a urma o carieră în acest domeniu.

Potrivit datelor Ministerului Apărării Naționale, din cei 6.448 de candidați care s-au prezentat la selecție, doar 40% au fost acceptați, restul fiind respinși la probele fizice, psihologice sau medicale. Campania de recrutare a avut loc în 41 de județe și în municipiul București, iar o nouă serie de recrutare este planificată pentru luna mai.

În încheiere, președintele a reiterat că nu ia în considerare recrutarea obligatorie, punând accent pe importanța unei informări corecte și a unei viziuni pozitive asupra armatei, pentru a încuraja tinerii să opteze pentru o carieră militară.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;