Președintele Klaus Iohannis va pleda pentru securitatea Mării Negre la Summitul Formatului București 9

Președintele Klaus Iohannis va pleda pentru securitatea Mării Negre la Summitul Formatului București 9

Președintele României, Klaus Iohannis, participă marți la Summitul Formatului București 9 (B9), care se desfășoară la Riga, în Republica Letonă. În cadrul acestui eveniment, la care vor lua parte și președinții Letoniei, Edgars Rinkēvičs, și al Poloniei, Andrzej Duda, precum și Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, se vor discuta aspecte legate de securitatea regională și sprijinul acordat Ucrainei.

Agenda summitului include continuarea implementării deciziilor Aliate din recentele întâlniri NATO, cu accent pe angajamentele de investiții și cheltuieli pentru Apărare. De asemenea, se va discuta despre consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO pe Flancul Estic.

Un punct important pe agenda discuțiilor îl reprezintă situația de securitate din regiunea Mării Negre și importanța strategică a acestei zone pentru securitatea Aliaților, subiecte pentru care Președintele Iohannis va pleda în mod special. Acesta va reitera necesitatea continuării măsurilor de sprijin pentru partenerii regionali, inclusiv Republica Moldova.

Summitul B9 precede Summitul aniversar NATO de la Washington, D.C., care va marca 75 de ani de la înființarea Alianței, oferind astfel o ocazie pentru liderii prezenți să evalueze obiectivele majore și rezultatele așteptate pentru întâlnirea din capitala americană.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;