Președintele Klaus Iohannis în vizită istorică la Zona Demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele Klaus Iohannis în vizită istorică la Zona Demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, însoțit de soția sa, Carmen Iohannis, a efectuat o vizită oficială de trei zile în Republica Coreea, marcând astfel prima vizită la nivel de șef de stat în ultimii 16 ani și consolidând parteneriatul strategic dintre România și Coreea de Sud.

Călătoria a debutat cu un gest simbolic, depunerea unei coroane de flori la Cimitirul Național din Seul, în onoarea victimelor de război ale Coreei de Sud. Iohannis a adus un omagiu sacrificiului acestora pentru libertate, pace și democrație.

Un moment deosebit al vizitei a fost trecerea prin Zona Demilitarizată (DMZ), un simbol al diviziunii dintre cele două Corei, dar și un punct de atracție turistică. Aici, președintele Iohannis a fost informat de generalul Paul LaCamera, comandantul UNC/CFC/USFK, despre provocările de securitate din regiune.

În cadrul vizitei, Klaus Iohannis se va întâlni cu omologul său coreean, Yoon Suk-yeol, pentru a discuta despre consolidarea parteneriatului diplomatic și strategic în domenii cheie, precum apărarea, energia nucleară, investițiile, comerțul, managementul dezastrelor și cooperarea culturală și educațională. Sunt programate semnări de documente relevante pentru relația bilaterală și întâlniri cu reprezentanți ai comunității românești și ai mediului de afaceri.

Această vizită subliniază importanța pe care România o acordă relațiilor sale externe și dorința de a îmbunătăți legăturile cu parteneri strategici din afara Europei. Este de asemenea un pas înainte în intensificarea dialogului politic și economic cu o națiune cheie din Asia-Pacific.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;