Klaus Iohannis rămâne în cursa pentru șefia NATO: "Șansele mele sunt rezonabile"

Klaus Iohannis rămâne în cursa pentru șefia NATO: "Șansele mele sunt rezonabile"

Președintele Klaus Iohannis a confirmat că nu se va retrage din competiția pentru poziția de Secretar General al NATO, în ciuda susținerii exprimate de unele state pentru premierul olandez Mark Rutte. Într-o serie de declarații recente, liderul român a subliniat că își menține candidatura și că are încredere în șansele sale.

"Nu intenționez nici să mă retrag, nici să negociez altceva. Mă concentrez pe NATO și, da, sunt câteva afirmații în spațiul public", a declarat Iohannis, adăugând că "în continuare consider că șansele mele sunt rezonabile". Aceste comentarii vin în contextul în care ambasadoarea SUA la NATO, Julianne Smith, a reafirmat susținerea Statelor Unite pentru Rutte, deși a apreciat și candidatura lui Iohannis, numindu-l "un prieten".

În pofida preferințelor exprimate de unele state membre NATO și a analizelor din publicații internaționale care sugerează că Rutte este favorit, Iohannis rămâne ferm în cursă. Declarațiile sale au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Cotroceni, unde l-a primit pe președintele Consiliului European, Charles Michel.

Pe lângă tema NATO, discuțiile dintre cei doi lideri au abordat și progresul României în aderarea la Schengen, cu Michel felicitându-l pe Iohannis pentru "pașii importanți făcuți" în acest sens.

Este clar că Iohannis își dorește să rămână în centrul discuțiilor pentru viitorul lider al Alianței Nord-Atlantice, arătând determinare și încredere în propriile șanse. Cu o candidatură susținută și o poziție fermă, președintele României continuă să fie un jucător cheie în această cursă diplomatică de importanță strategică.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;