Președintele Klaus Iohannis onorat cu premiul Distinguished International Leadership la Washington

Președintele Klaus Iohannis onorat cu premiul Distinguished International Leadership la Washington

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost distins cu premiul Distinguished International Leadership oferit de Consiliul Atlantic, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Washington D.C. Aceasta reprezintă o recunoaștere a conducerii României ca membru al NATO și partener al Statelor Unite ale Americii. În discursul său, Iohannis a evidențiat rolul strategic al României în Europa Centrală și de Est, precum și contribuția țării la apărarea Flancului Estic al NATO, la consolidarea democrației și a statului de drept.

Președintele a subliniat eforturile României în ajutorarea Ucrainei în fața agresiunii rusești, menționând că peste 7,5 milioane de ucraineni au găsit refugiu în România și că aproape 40.000 de copii ucraineni sunt acum integrați în sistemul de învățământ românesc. De asemenea, a fost evidențiată contribuția României la menținerea unei linii economice vitale pentru Ucraina prin facilitarea tranzitului a aproximativ 40 de milioane de tone de cereale.

Klaus Iohannis este primul șef de stat european care primește această distincție în cei 24 de ani de la înființarea Consiliului Atlantic. Premiul este o recunoaștere a carierei sale și a rolului de lider transatlantic și european. Printre personalitățile internaționale care au primit acest premiu se numără președinți și prim-miniștri, precum și lideri ai Comisiei Europene.

Vizita de lucru a președintelui Klaus Iohannis la Washington include și o întâlnire cu președintele Joe Biden la Casa Albă, precum și o întrevedere cu președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;