15 octombrie declarată Ziua Părinților de Îngeri în România

15 octombrie declarată Ziua Părinților de Îngeri în România

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat o lege care stabilește data de 15 octombrie ca Ziua națională de comemorare a copiilor decedați în timpul sarcinii, la naștere sau înainte de împlinirea vârstei de 18 ani, denumită "Ziua Părinților de Îngeri". Prin această inițiativă legislativă, părinții care au pierdut un copil vor avea dreptul la zece ședințe de consiliere psihologică gratuite, disponibile pe o perioadă de șase luni de la data decesului.

Finanțarea pentru aceste ședințe de consiliere psihologică va fi asigurată de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială și agențiile județene corespunzătoare. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, împreună cu Ministerul Sănătății, au obligația de a elabora normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor acestei legi în termen de 30 de zile de la intrarea sa în vigoare.

Ziua Părinților de Îngeri va fi marcată prin diverse evenimente și activități publice, organizate de autoritățile publice centrale și locale, cât și de organizații neguvernamentale, pentru a onora memoria copiilor pierduți și pentru a oferi sprijin părinților afectați de aceste tragedii.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;