Majorări salariale în Sănătate: 15% în două tranşe confirmate de Sanitas

Majorări salariale în Sănătate: 15% în două tranşe confirmate de Sanitas

Angajații din sistemul de sănătate din România pot aștepta o creștere salarială substanțială în anul 2024, așa cum au anunțat reprezentanții Federației sindicale Sanitas. După discuții intense cu oficialii guvernamentali, s-a ajuns la un acord pentru o majorare a salariilor de bază cu 15%, care se va aplica în două etape distincte, în lunile martie și iunie, pe lângă creșterea generală de 5% deja aprobată pentru întregul sistem bugetar.

Președintele Sanitas, Leonard Bărăscu, împreună cu prim-vicepreședintele federației, Iulian Pope, au clarificat detaliile acestui acord, subliniind că, în ciuda unor incertitudini legate de datele necesare pentru aplicarea creșterilor, angajamentele guvernului sunt ferme. Aceste majorări salariale sunt văzute ca un pas important în recunoașterea eforturilor personalului din sănătate și asistență socială.

Bărăscu a subliniat că termenul de "anvelopă salarială" a fost folosit incorect în discuții, precizând că majorările se referă la salariul de bază și nu la anvelopa globală, care este mult mai mare. În plus, a fost evidențiată importanța acestor creșteri salariale pentru toți lucrătorii din sistem, inclusiv pentru cei din asistența socială.

Cu toate acestea, sindicatele încă așteaptă datele complete pentru a evalua impactul total al majorărilor salariale. Sistemul sanitar este vast și include nu doar instituțiile subordonate Ministerului Sănătății, dar și spitalele sub autoritățile locale, precum și alte entități care însumează aproape 20.000 de persoane.

Această veste este un semn pozitiv pentru angajații din sănătate, care au fost în centrul răspunsului la pandemia COVID-19 și au continuat să se confrunte cu provocări semnificative în exercitarea profesiei lor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;